Sezóna grilovania je v plnom prúde a to, čo k nej nevyhnutne potrebujeme, je kvalitné mäso a výborná marináda na mäso.
Tieto sú naše najobľúbenejšie!
RECEPT
Sladko-kyslá horčicová marináda
Perfektne sa hodí na grilovanie krídel, stehien ale aj bravčového mäsa.
Potrebujeme:
- 60g marhuľový džem
- 1PL dijónska horčica
- 1PL jablčný ocot
- 1PL hnedý cukor
- 1PL olej
- 1PL med
Chilli marináda
Hodí sa na steaky, stehná, krídla
Potrebujeme:
- 3 chilli papričky
- 200g biely jogurt
- 3 strúčiky prelisovaný cesnak
- 4PL rastlinný olej
- 2ČL citrónová šťava
- 1ČL oregano
- čerstvá nasekaná petržlenová vňať
- štipka mletého čierneho korenia
BBQ marináda
Hodí sa na bravčové a hovädzie mäso ale vynikajúco ochutí aj kuracie krídla, stehná alebo kurací steak
Potrebujeme:
- 200ml BBQ omáčka
- 50ml rastlinný olej
- 2 strúčiky pretlačeného cesnaku
- 1PL sójová omáčka
- 1čl údená paprika
- 2čl soľ
- 1/2čl čerstvo namletého čierneho korenia
Bylinková marináda
Výborne sa hodí na chudé mäso a ryby.
Potrebujeme:
- šťava a kôra z citróna
- strúčik pretlačeného cesnaku
- čerstvé alebo sušené bylinky – bazalky, tymián, rozmarín
- soľ
- olivový olej
Jogurtová marináda
Vhodná na kuracie mäso ale môžeme použiť aj na jahňacinu.
Potrebujeme
- 200ml biely jogurt
- jemne nasekaný čerstvý koriander alebo sušený
- 2PL citrónová šťava
- 3 strúčiky pretlačeného cesnaku
- 1čl drvená rasca
- 1čl chilli
- soľ
- čerstvo zomleté čierne korenie
Zázvorovo-medová marináda
Vhodná na kuracie mäsko.
Potrebujeme:
- Šťava z pomaranča
- šťava z citróna
- 2PL med
- 2čl čerstvý nastrúhaný zázvor
- 5PL slnečnicový olej
- soľ, mleté čierne korenie
Pivná marináda
Vhodná na bravčové mäsko.
Potrebujeme:
- 3PL kečup
- 2PL sójová omáčka
- 250ml pivo
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2čl rozmarín
- 1/2čl tymián
Prajeme Vám dobrú chuť!
Leave A Comment