Na obed či večeru, u nás veľmi obľúbená pochúťka „Sedliacke fondue“!
Chrumkavý chlebík s lahodnou smotanovou plnkou, na ktorom vždy pochutíme!

RECEPT

Na obed či večeru, u nás veľmi obľúbená pochúťka „Sedliacke fondue“!
Chrumkavý chlebík s lahodnou smotanovou plnkou, na ktorom vždy pochutíme!
INGREDIENCIE
  • 1 okrúhly chlieb

  • 400ml pochúťková smotana

  • 400g údená slanina

  • 100g niva

  • 3 črievka bambino(alebo iný)

  • 3ks farebná paprika

  • 1PL vegeta

  • olej

  • soľ, korenie podľa chuti

POSTUP

  • Slaninu si nakrájame nadrobno, opečieme na oleji a necháme vychladnúť.

  • Zmiešame syr bambino, nivu, smotanu, vegetu, soľ + korenie, papriku nakrájanú na malé kocky a opečenú slaninu.

  • Z chleba si odkrojíme vršok a vydlabeme vnútro. Na plech s papierom na pečenie položíme vydlabaný chlebík a po okrajoch poukladáme vydlabané vnútro chlebu.

  • Chlieb naplníme nie úplne po okraj pripravenou plnkou a zatvoríme odrezaným vrškom.

  • Výpekom zo slaniny potrieme chlebík aj s vydlabaným vnútrom.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút. Po upečení sa kúsky chlebíka máčajú v plnke a papajú.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!