Luxusný dezert, ktorý sa hodí na akúkoľvek príležitosť „Pavlova torta s citrónovým krémom a šľahačkou“

Jedinečný dezert, za ktorý Vás pochvala neminie!

RECEPT

Luxusný dezert, ktorý sa hodí na akúkoľvek príležitosť "Pavlova torta s citrónovým krémom a šľahačkou"

Jedinečný dezert, za ktorý Vás pochvala neminie!

INGREDIENCIE snehový korpus
  • 4 bielky

  • 200g práškový cukor

  • 7g kukuričný škrob

  • 15ml citrónová šťava

INGREDIENCIE citrónový krém
  • 4 žĺtky

  • 150g kryštálový cukor

  • 100ml citrónová šťava

  • kôra z 2 citrónov

  • 80g maslo

INGREDIENCIE šľahačka
  • 300ml smotana na šľahanie

  • 2pl práškový cukor

  • 50g mandľové lupienky

POSTUP

  • Snehový korpus - rúru predhrejeme na 160 stupňov. Bielky vyšľaháme na sneh, postupne pridávame cukor a šľaháme do tuhej lesklej peny. Pridáme citrónovú šťavu, škrob a premiešame.  Plech vystelieme papierom na pečenie, rozotrieme snehovú hmotu do tvaru kruhu (približne 23cm) a dáme do rúry. Teplotu stiahneme na 120 stupňov a sušíme približne 1h 45 min. Potom rúru vypneme, pootvoríme a necháme v nej tortu vychladnúť.

  • Citrónový krém - žĺtky s cukrom vyšľaháme metličkou, pridáme citrónovú šťavu, kôru, mäkké maslo. Zmes pomaly zohrievame za stáleho miešania do zhustnutia(nesmie vrieť). Odstavíme, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.

  • Šľahačka - smotanu na šľahanie vyšľaháme s práškovým cukrom.

  • Na vychladnutý snehový korpus nanesieme citrónový krém, potom navrstvíme šľahačku a posypeme mandľovými lupienkami.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: sovkusom.ru