Krehký koláč s bohatou tvarohovou plnkou, čerešňami a sladkou snehovou perinkou!

Výborný koláčik, ktorý určite všetci ocenia!

RECEPT

Krehký koláč s bohatou tvarohovou plnkou, čerešňami a sladkou snehovou perinkou!

Výborný koláčik, ktorý určite všetci ocenia!

INGREDIENCIE cesto
  • 3 hrnčeky hladká múka

  • 1/2 hrnčeka kryštálový cukor

  • 200g maslo

  • 1 vajce + 1 žĺtok

  • 3pl kyslá smotana

  • 1pl kakao

  • 1,5čl prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE plnka
  • 1kg tvaroh

  • 3 vajcia

  • 1 hrnček kryštálový cukor

  • 1bal. vanilkový puding

  • 200ml kyslá smotana

  • čerešne bez kôstok

INGREDIENCIE sneh
  • 5 bielkov

  • 120g práškový cukor

  • 2pl škrob

  • 50g strúhaný kokos

POSTUP

  • Cesto - múku s práškom do pečiva preosejeme, pridáme maslo, žĺtok, vajce, smotanu, cukor a rukami vypracujeme cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.

  • Plnka - do misy dáme všetky suroviny okrem čerešní a zmiešame tyčovým mixérom.

  • Odpočinuté cesto rozdelíme na 3 časti. Jednu časť cesta odložíme do mrazničky, druhú čast cesta rukami poutláčame na dno plechu(25x30). Do tretej časti pridáme lyžicu kakaa.

  • Na spodné bledé cesto navrstvíme tvarohovú plnku, na plnku nastrúhame kakaové cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40-45 minút.

  • Sneh - bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme škrob, kokos a premiešame.

  • Koláč vytiahneme z rúry, rozotrieme sneh z bielkov, poukladáme čerešne a na vrch nastrúhame tretie (bledé) cesto z mrazničky. Vrátime späť do rúry, znížime teplotu na 160 stupňov a pečieme ešte približne 25 minút. Vypneme rúru, pootvoríme dvierka a necháme v nej koláč úplne vychladnúť.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: sovkusom.ru