Chutné karamelové koláčiky s mliečnou čokoládou „domáce TWIX koláčiky“!

RECEPT

Chutné karamelové koláčiky s mliečnou čokoládou "domáce TWIX koláčiky"!

INGREDIENCIE cesto
  • 300g hladká múka

  • 200g maslo

  • 100g práškový cukor

  • 3PL voda

  • 1čl vanilková esencia

  • štipka soli

INGREDIENCIE karamel

  • 200g kryštálový cukor

  • 120ml nesladené kondenzované mlieko

INGREDIENCIE poleva
  • 150g mliečna čokoláda

  • 4PL mlieko

  • 2PL maslo

POSTUP

  • Do misy preosejeme múku, práškový cukor, pridáme štipku soli a maslo nakrájané na malé kúsky. Rukami vypracujeme cesto, po lyžiciach pridávame studenú vodu podľa potreby, tak aby cesto nebolo príliš riedke. Hotové cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na hodinu do chladničky.

  • Potom si cesto rozvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie a vykrojíme kolieska s priemerom 3,5cm. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 minút do zlatova. Po upečení necháme koláčiky vychladnúť.

  • Pripravíme si karamelový krém. Do hrnca dáme cukor, za stáleho miešania necháme cukor roztopiť, keď začne hnednúť, odstavíme ho zo sporáka.

  • V druhom hrnci zohrejeme nesladené kondenzované mlieko, vlejeme ho do hrnca s karamelom a vrátime späť na sporák. Zmes zohrievame kým začne bublať, stíšime ju na polovicu a za stáleho miešania povaríme, kým hmota začne jemne tuhnúť.

  • Hotovou omáčkou natrieme vychladnuté sušienky a necháme stuhnúť.

  • Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s maslom a mliekom a natrieme na vrch sušienok.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: bukvarche.com