Chrumkavý korpus, lahodný banánovo-čokoládový krém a jemná šľahačka, to je jedinečný dezert, ktorý očarí Vaše chuťové poháriky!

RECEPT

Chrumkavý korpus, lahodný banánovo-čokoládový krém a jemná šľahačka, to je jedinečný dezert, ktorý očarí Vaše chuťové poháriky!

INGREDIENCIE korpus
  • 7 bielkov

  • 300g kryštálový cukor

  • 1pl ocot

  • 2pl kukuričný škrob

INGREDIENCIE krém
  • 500ml mlieko

  • 7 žĺtkov

  • 13pl kryštálový cukor

  • 8pl hladká múka

  • 1 vanilínový cukor

  • 2pl vyšľahaná šľahačka (kopcovité)

  • 200g maslo

  • 5ks banány v čokoláde (tyčinka)

  • 100g čokoláda

INGREDIENCIE šľahačka
  • 350ml smotana na šľahanie

POSTUP

  • Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý lesklý sneh, asi v polovici šľahanie pridáme ocot, nakoniec vmiešame kukuričný škrob. Plech(37x22) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme pripravenú zmes a dáme piecť. Pečieme pri teplote 150 stupňov približne 30 minút, potom teplotu znížime na 100 stupňov a pečieme/sušíme ešte približne hodinu.

  • Krém - do hrnca nalejeme 400ml mlieka, pridáme cukor, vanilku a zohrievame. V zvyšnom mlieku vyšľaháme metličkou žĺtky, pridáme múku, dobre premiešame, aby nezostali hrudky. Po zovretí mlieka pridáme žĺtkovú zmes a za stáleho miešania na miernom ohni uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť.

  • Do vychladnutého krému pridáme maslo, vyšľaháme do hladka, potom pridáme 2pl vyšľahanej smotany, prešľaháme a rozdelíme plnku na 2 časti. Do jednej polovice pridáme 100g rozpustenej čokolády(nie horúcej), do druhej polovice plnky primiešame na menšie kúsky nakrájané tyčinky banány v čokoláde.

  • Na korpus natrieme čokoládový krém, na to natrieme "banánový" krém a na vrch koláča rozotrieme vyšľahanú šľahačku. Hotový koláč odložíme na niekoľko hodín do chladničky, ideálne cez noc.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@Kreativnadomacica