Výborný obed či večera „pečené papriky plnené mletým mäsom“

RECEPT

Výborný obed či večera "pečené papriky plnené mletým mäsom"

INGREDIENCIE
  • 12ks paprika

  • 500g mleté mäso

  • 400g paradajkový pretlak (passata)

  • 100g ryža

  • 50g syr

  • 3 strúčiky cesnak

  • 1 cibuľa

  • 1čl bylinky

  • 1čl soľ

  • 1/4čl korenie

  • olivový olej

  • bylinky

POSTUP

  • Na panvici s olejom opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme mleté mäso a chvíľu restujeme. Ďalej pridáme paradajkový pretlak, soľ, korenie, bylinky, premiešame, prikryjeme pokrievkou a dusíme 20 minút. Odstavíme, pridáme uvarenú ryžu a premiešame.

  • Papriky očistíme, odrežeme vrch, odstránime zrniečka a naukladáme do pekáča(zapekacej misy). Pripravenou zmesou naplníme papriky a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.

  • Vyberieme papriky z rúry, na vrch posypeme strúhaný syr, bylinky a pečieme ešte 7 - 10 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!