Tip na chutný obed s jednoduchou prípravou „zapekané bravčové mäso“

RECEPT

Tip na chutný obed s jednoduchou prípravou "zapekané bravčové mäso"

INGREDIENCIE
  • 4 plátky bravčového mäsa (krkovička, karé, panenka)

  • soľ, korenie podľa chuti

  • 1 cibuľa

  • 100 g tvrdého syra

  • 2 vajíčka uvarené na tvrdo

  • 3 polievkové lyžice majonézy

POSTUP

  • Vajcia uvaríme na tvrdo. Mäso nakrájame na plátky. Každý plátok si nerežeme. Mäso osolíme a okoreníme podľa chuti z oboch strán.

  • Cibuľu očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Umiestnite ju na spodok zapekacej misy. Poukladáme na ňu plátky mäsa.

  • Na hrubom strúhadle nastrúhame syr, uvarené vajcia, pridáme soľ, majonézu a premiešame. Zmes rovnomerne rozotrieme na mäso.

  • Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C. Pečieme asi 30 minút. Ako prílohu odporúčame čerstvý šalát, zemiaky alebo dusenú zeleninu.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!