Tip na chutný obed „mäsové guľky v smotanovo-horčicovej omáčke“!

Pripravte si doma túto lahodnú pochúťku, ktorú máte hotovú raz-dva!

RECEPT

Tip na chutný obed "mäsové guľky v smotanovo-horčicovej omáčke"!

Pripravte si doma túto lahodnú pochúťku, ktorú máte hotovú raz-dva!

INGREDIENCIE na mäsové guľky
  • 500g mleté mäso

  • 1 vajce

  • 1 cibuľa

  • 1 strúčik cesnaku

  • štipka sušeného cesnaku

  • soľ, korenie podľa chuti

INGREDIENCIE na omáčku
  • 200ml zeleninový vývar

  • 180ml smotana na varenie

  • 2ČL horčica

  • 1ČL worchester omáčka

  • 1ČL trstinový cukor

  • výpek z mäsa

  • petržlenová vňať

POSTUP

  • Všetky suroviny na guľky dohromady zmiešame. Zo zmesi si vytvarujeme guľky.

  • Na panvici s trochou oleja a masla opečieme guľky z oboch strán. Po upečení vyberieme guľky a do výpeku prilejeme teplý vývar.

  • Pridáme ostatné suroviny - smotanu, horčicu, cukor, soľ, worchester a miešame, aby sa spojili suroviny.

  • Do omáčky vrátime hotové mäsové guľky, privedieme k varu a máme hotovo.

  • Pred podávaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!