Výnimočný vanilkovo-smotanový dezert, ktorý všetci poznajú a zbožňujú „PANNA COTTA“!

Doprajte sebe a svojej rodine mimoriadny chuťový zážitok v podobe tohto jemného smotanové dezertu s malinami.

RECEPT

Výnimočný vanilkovo-smotanový dezert, ktorý všetci poznajú a zbožňujú "PANNA COTTA"!

Doprajte sebe a svojej rodine mimoriadny chuťový zážitok v podobe tohto jemného smotanové dezertu s malinami.

INGREDIENCIE
  • 750ml smotana na šľahanie

  • 75g kryštálový cukor

  • 6 plátkov želatíny

  • 1 vanilkový struk

  • voda

INGREDIENCIE na malinovú zmes
  • 250g malín(môžu byť aj mrazené)

  • 50g kryštálový cukor

  • 1 plátok želatíny

POSTUP

  • Želatínu namočíme do vody, aby zmäkla a napučala.

  • Do hrnca si nalejeme smotanu. Vanilkový struk rozrežeme a vyškriabeme vnútro, ktoré pridáme k smotane. Pridáme cukor a pomaly zohrievame.

  • Za stáleho miešania zohrievame, ale neprivedieme k varu.

  • Po rozpustení cukru smotanu odstavíme zo sporáka a do horúcej pridáme vyžmýkané plátky želatíny. Dobre premiešame, aby sa želatína rozpustila a spojila so smotanou.

  • Pripravenú zmes nalejeme do pohárov a dáme do chladničky minimálne na 3 hodiny.

  • Pripravíme si malinovú polevu. V hrnci si rozvaríme maliny s cukrom a necháme vychladnúť.

  • Pripravenú vychladnutú malinovú zmes nalejeme do pohárov na smotanu.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!