Vynikajúci zákusok na každú príležitosť „krémeš z odpaľovaného cesta“!

Jednoduchý, no výnimočný dezert, ktorým všetkým ulahodíte!

RECEPT

Vynikajúci zákusok na každú príležitosť "krémeš z odpaľovaného cesta"!

Jednoduchý, no výnimočný dezert, ktorým všetkým ulahodíte!

INGREDIENCIE na cesto
  • 150g hladká múka

  • 120ml voda

  • 120ml mlieko

  • 90g maslo

  • 5 vajec

  • štipka soli

  • mandľové lupienky

INGREDIENCIE na krém
  • 700ml mlieko

  • 120g cukor

  • 2 vajcia

  • 3čl kukuričný škrob

  • 1 vanilkový puding

  • 1ks vanilínový cukor

  • 200g maslo

  • 300g šľahačka

  • práškový cukor na posypanie

POSTUP

  • Do hrnca s hrubým dnom nalejeme vodu, mlieko, pridáme štipku soli a maslo. Privedieme k varu.

  • Pridáme preosiatu múku a miešame, cesto sa bude odlepovať. Dôkladne ho vymiešame a odstavíme.

  • Do vychladnutého cesta po jednom primiešame vajcia. Hotové cesto rozdelíme na 2 časti.

  • Polovicu cesta natrieme na papierom vystlanú formu(malú) a dáme piecť. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 15 - 20 minút. Počas pečenia neotvárame rúru!

  • Rovnako upečieme aj druhú polovicu cesta, ale cesto pred pečením posypeme mandľovými lupienkami(nemusí byť).

  • Kým vychladnú obe cesta, pripravíme si krém. V 200ml mlieka si zmiešame metličkou škrob, cukor, vanil, cukor, puding a vajcia. Do hrnca dáme variť zvyšné mlieko, do horúceho pridáme zmes a uvaríme krém. Necháme chladiť na izbovú teplotu. Maslo si vyšľaháme mixérom a postupne k nemu prišľaháme vychladnutý krém.

  • Kým vychladnú obe cesta, pripravíme si krém. V 200ml mlieka si zmiešame metličkou škrob, cukor, vanil, cukor, puding a vajcia.

  • Na druhý krém si v mise vyšľaháme šľahačku.

  • Cesto bez mandľových lupienkov natrieme vanilkovým krémom. Na to natrieme šľahačku, prikryjeme druhým cestom a dáme chladiť na 2h. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: