Vynikajúci zákusok, ktorý ocenia aj nároční „pudingovo-nutellové rezy“!
Sladký dezert, ktorý stojí za vyskúšanie!

RECEPT

Vynikajúci zákusok, ktorý ocenia aj nároční "pudingovo-nutellové rezy"!
Sladký dezert, ktorý stojí za vyskúšanie!
INGREDIENCIE korpus
  • 4 vajcia

  • 100g cukor krupica

  • 100g hladká múka

  • 20g kukuričný škrob

  • 1 vanilínový cukor

  • 1/2bal. prášok do pečiva

  • 1,5PL kakao

  • 100ml mlieko na poliatie

INGREDIENCIE pudingový krém
  • 750ml mlieko

  • 2ks vanilkový puding

  • 5PL kryštálový cukor

  • 5PL najemno rozdrvených sušienok

  • 125g maslo

  • 3-4PL rozdrvených sušienok na posypanie

INGREDIENCIE nutellový krém
  • 600g mascarpone

  • 250ml smotana na šľahanie

  • 125g maslo

  • 6PL práškový cukor

  • 6PL nutella

  • 6PL najemno rozdrvené sušienky

  • POLEVA: 200g čokoláda + 4PL olej

POSTUP

  • Múku, kakao preosejeme, pridáme prášok do pečiva, škrob a zmiešame.

  • Vajcia s cukrom a vanilkou si vyšľaháme, pridáme k nim preosiate sypké suroviny a zmiešame. Pripravené cesto dáme do formy alebo hlbšieho malého plechu vystlaného papierom a dáme piecť. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 25 - 30 minút. Upečený koláč polejeme mliekom.

  • V 200ml mlieka si metličkou rozmiešame cukor a vanilkové pudingy. Zvyšné mlieko dáme variť. Po zovretí pridáme do mlieka najemno rozdrvené sušienky, prilejeme rozmiešaný puding v mlieku a uvaríme hustý krém. Do krému mixérom zašľaháme 125g masla, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.

  • Na nutellový krém zmiešame mascarpone s cukrom, maslom, nutellou a rozdrvenými sušienkami. Smotanu si vyšľaháme a vmiešame nutellovej zmesi.

  • Na vychladnutý upečený korpus natrieme pudingový krém, zarovnáme, posypeme rozdrvenými sušienkami, natrieme nutellový krém a zarovnáme.

  • Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s olejom a natrieme na koláč. Odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny, najlepšie cez noc.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@Elica0805