Vynikajúci zákusok, ktorý nás očaril na prvé ochutnanie „orechové rezy s jemným smotanovo-kávovým krémom“!

RECEPT

Vynikajúci zákusok, ktorý nás očaril na prvé ochutnanie "orechové rezy s jemným smotanovo-kávovým krémom"!

INGREDIENCIE cesto
  • 4 vajcia

  • 100g kryštálový cukor

  • 1čl rumová esencia

  • 1 hrnček mletých vlašských orechov

  • 4PL hladká múka

  • 1 bal./vrecúško cappuccino

  • 5g  prášok do pečiva

  • 150ml cappuccino na poliatie

INGREDIENCIE krém
  • 500g mascarpone

  • 1čl rumová aróma

  • 1/2 hrnčeka mletých vlašských orechov

  • 3čl nescafé káva(prášok)

  • 100g práškový cukor

  • 100ml smotana na šľahanie

  • 70g nasekané vlašské orechy

POSTUP

  • Bielky vyšľaháme na sneh, žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme rumovú arómu a vareškou ich zľahka vmiešame do snehu. Nakoniec do vaječnej zmesi vmiešame vareškou mleté orechy a múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  • Formu (25x20) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme cesto, zarovnáme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • V mise vyšľaháme mascarpone, pridáme rumovú arómu, mleté orechy, nescafé, práškový cukor a mixérom zmiešame. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme, pridáme k mascarpone a vyšľaháme hladký krém.

  • Korpus polejeme cappuccinom, natrieme krém a na vrch posypeme nasekané vlašské orechy.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@reteteusoarecuralu