Vynikajúci smotanovo-tvarohový koláč so snehovou perinkou „Anjelské slzy“!

RECEPT

Vynikajúci smotanovo-tvarohový koláč so snehovou perinkou "Anjelské slzy"!

INGREDIENCIE cesto
  • 160g hladká múka

  • 80g maslo

  • 1 žĺtok

  • 2pl práškový cukor

  • 1pl kyslá smotana

  • 1čl prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE plnka
  • 500g jemný tvaroh

  • 150g práškový cukor

  • 100g kyslá smotana

  • 3 žĺtky

  • 1 vanilínový cukor

  • 2pl detská krupica

INGREDIENCIE sneh
  • 4 bielky

  • 4pl kryštálový cukor

  • štipka soli

POSTUP

  • Zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a štipku soli. Pridáme mäkké maslo a rukami vypracujeme mrveničku. Nakoniec pridáme žĺtok a kyslú smotanu a vymiesime jemné cesto. Pripravené cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na 20 minút do chladničky.

  • Plnka - všetky suroviny na plnku dohromady zmiešame a necháme pri izbovej teplote postáť asi 20 minút.

  • Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme ho na veľkosť o niečo väčšiu ako je forma(forma 26cm), tak aby bolo cesto aj po bokoch formy. Prenesieme ho do formy vystlanej papierom na pečenie, mierne popritláčame a popicháme vidličkou. Zakryjeme ho potravinovou fóliou a dáme na 10 minút do mrazničky.

  • Vyberieme cesto z mrazničky, dáme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút. Potom koláč vytiahneme, rozotrieme tvarohovú plnku, teplotu znížime na 160 stupňov a pečieme ďalej približne 30 minút.

  • Sneh - začneme šľahať bielky so štipkou soli, postupne pridávame cukor a vyšľaháme sneh. Vyberieme koláč z rúry, rozotrieme sneh a vrátime späť ešte na 15 minút.

  • Po 15 minútach rúru vypneme, vyberieme koláč, chvíľu necháme pootvorené dvierka, potom koláč vrátime späť do rúry a necháme tam do úplného vychladnutia. Na povrchu koláča sa vytvoria karamelové kvapôčky "slzy".

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: vlastra.ru