Vynikajúce „medovo-orechové koláčiky“, vhodné aj na sviatočný stôl!

Jednoduché, nenáročné a chuťovo výborné!

RECEPT

Vynikajúce "medovo-orechové koláčiky", vhodné aj na sviatočný stôl!

Jednoduché, nenáročné a chuťovo výborné!

INGREDIENCIE
  • 430g hladká múka

  • 140g med

  • 100g maslo

  • 80g kryštálový cukor

  • 2 vajcia

  • 1,5čl prášok do pečiva

  • štipka soli

POSTUP

  • Maslo rozpustíme, pridáme cukor a vyšľaháme. Pridáme 1 celé vajce a 1 žĺtkok(1 bielok použijeme na namáčanie), med a prešľaháme mixérom 2 minúty.

  • Nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a štipku soli. Vymiesime si vláčne cesto, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 15 minút do chladničky.

  • V mixéri si rozdrvíme vlašské orechy, dáme ich do misy. V druhej mise si metličkou rozšľaháme bielok.

  • Z odpočinutého cesta si vytvarujeme guľky rovnakej veľkosti.

  • Každú guľku zľahka roztlačíme na malú sušienku, namočíme v bielku a obalíme v rozdrvených orechoch.

  • Takto pripravené koláčiky naukladáme na plech vystlaný papierom, pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť!

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: mandarynka.com.ua