Vynikajúce, krehké „kefírové koláčiky s jablkovou plnkou“!

RECEPT

Vynikajúce, krehké "kefírové koláčiky s jablkovou plnkou"!

INGREDIENCIE
  • 1 vajce

  • 300g hladká múka

  • 150g kefír (kyslá smotana)

  • 100g maslo

  • 50g kryštálový cukor

  • 1čl prášok do pečiva

  • 1/2čl vanilínový cukor

  • štipka soli

  • žĺtok + trocha mlieka na potrietie

INGREDIENCIE plnka
  • 6 jabĺk

  • 20g maslo

  • 1bal. vanilínový cukor

  • 2pl kryštálový cukor

POSTUP

  • V mise rozšľaháme vajce, cukor, vanilku a štipku soli. K zmesi pridáme mäkké maslo, kefír(alebo smotanu) a premiešame. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a rukami vypracujeme mäkké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme 10 minút v chladničke odpočívať.

  • Plnka - na panvici rozpustíme maslo, pridáme nastrúhané jablká na hrubom strúhadle, cukor, vanilínový cukor a dusíme na miernom ohni 5-7 minút.

  • Vyberieme cesto z chladničky, rozdelíme ho na 2 časti a rozvaľkáme na tenké obdĺžniky, potrieme rozšľahaným bielkom, navrstvíme jablkovú plnku, zvinieme do "rolády" a nakrájame na malé kúsky(asi 4cm).

  • Pripravené koláčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich žĺtkom rozšľahaným s trochou mlieka a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20-25 minút, po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: sovkusom.ru