Vynikajúce „karamelové a čokoládové TARTALETKY“!

Sladké koláčiky, ktoré nielen lákavo vyzerajú ale aj výborne chutia!

RECEPT

Vynikajúce "karamelové a čokoládové TARTALETKY"!

Sladké koláčiky, ktoré nielen lákavo vyzerajú ale aj výborne chutia!

INGREDIENCIE cesto
  • 300g hladká múka

  • 180g maslo

  • 70g práškový cukor

  • 2 žĺtky

  • 1bal. vanilínový cukor

INGREDIENCIE karamelová plnka
  • 1 plechovka karamelové salko

  • 150g  maslo

  • 150g mascarpone

INGREDIENCIE čokoládová plnka
  • 300g biela čokoláda

  • 150ml smotana na šľahanie

  • 1pl maslo

POSTUP

  • Cesto - suroviny zmiešame, rukami vypracujeme cesto, zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na hodinu do chladničky.

  • Po hodine cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme ho na hrúbku približne 0,5cm a vykrajovačkou(alebo pohárom) vykrojíme kolieska (musia byť o čosi väčšie ako je priemer formičky). Vykrojené kolieska rukou utlačíme do vymastených a múkou vysypaných formičiek. Cesto na dne formičky popicháme vidličkou.

  • Pripravené koláčiky poukladáme na plech a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť a potom opatrne vyklopíme.

  • Karamelová plnka - suroviny dáme do hrnca, za stáleho miešania zohrievame(nevaríme), kým sa suroviny prepoja a vznikne hladký krém. Hotovým krémom naplníme tartaletky.

  • Čokoládová plnka - v hrnci zohrejeme smotanu, zalejeme ňou nalámanú čokoládu, miešame, kým nám vznikne hladká poleva. Nakoniec vmiešame lyžicu masla. Hotovou plnkou naplníme tartaletky.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!