Dokonalá kombinácia lahodného kokosového krému a jemnej čokoládovej polevy, ktorú si zamilujete!

Vyskúšajte si pripraviť tento fantastický koláčik, ktorému ťažko odolať!

RECEPT

Dokonalá kombinácia lahodného kokosového krému a jemnej čokoládovej polevy, ktorú si zamilujete!

Vyskúšajte si pripraviť tento fantastický koláčik, ktorému ťažko odolať!

INGREDIENCIE korpus
  • 125g maslo

  • 100g kryštálový cukor

  • 2 vajcia

  • 40ml mlieko

  • 100g hladká múka

  • 3PL kakao

  • 1/2 prášok do pečiva

INGREDIENCIE krém
  • 250ml mlieko

  • 100g strúhaný kokos

  • 100g maslo

  • 75g kryštálový cukor

  • 50g krupica

  • 100g čokoláda + 100ml smotana na šľahanie

POSTUP

  • Mixérom vymixujeme vajíčka do nadýchanej peny. Maslo si zmiešame mixérom spolu s cukrom, pridáme k vyšľahaným vajíčkam a šľaháme do hladka.

  • K zmesi pridáme preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva. Nalejeme 40ml mlieka a všetko dohromady zmiešame. Pripravené cesto by malo mať konzistenciu ako hustá kyslá smotana.

  • Formu vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.

  • Medzitým si pripravíme krém. V hrnci si uvaríme z mlieka, cukru a krupice kašu. Do vychladnutej kaše pridáme 100g mäkkého masla a vyšľaháme. Do hladkej kaše pridáme strúhaný kokos a dobre zmiešame.

  • Vychladnutý korpus potrieme pripravenou kokosovou plnkou a dáme na hodinu do chladničky.

  • Poleva - smotanu na šľahanie necháme zovrieť v hrnci. Do nádoby si nalámeme horkú čokoládu. Nalámanú čokoládu zalejeme horúcou smotanou a po chvíľke poriadne premiešame. Vznikne nám jemná poleva, necháme chvíľu ochladiť a rozotrieme na plnku. Pripravenú tortu dáme späť do chladu aspoň na 30 min.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!