Rýchla, jednoduchá a veľmi chutná jablkovo-škoricová roláda s orechmi.

Stačí zmiešať suroviny, vylejeme na plech, upečieme, zrolujeme a parádny koláčik máme hotový!

RECEPT

Rýchla, jednoduchá a veľmi chutná jablkovo-škoricová roláda s orechmi.

Stačí zmiešať suroviny, vylejeme na plech, upečieme, zrolujeme a parádny koláčik máme hotový!

INGREDIENCIE cesto
  • 300g hladká múka

  • 200g práškového cukru

  • 50ml olej

  • 4 vajcia

  • 1 vanilínový cukor

  • 1čl prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE plnka
  • 5 - 6 jabĺk

  • 70g vlašské orechy

  • 2PL práškový cukor

  • 1PL škorica

POSTUP

  • Jablká očistíme, nastrúhame a rovnomerne navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme ich cukrom, škoricou a mletými orechmi.

  • Pripravíme si cesto. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom, vanilkou a štipkou soli do peny. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a mixérom zmiešame. Nakoniec za stáleho mixovanie prilejeme postupne olej.

  • Pripravené cesto nalejeme na jablká, rovnomerne ho rozotrieme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.

  • Plech s koláčom vyberieme z rúry, koláč preložíme na čistú kuchynskú utierku a odstránime papier na pečenie. Ešte horúci ho zvinieme do rolády a necháme úplne vychladnúť.

  • Vychladnutý posypeme práškovým cukrom a máme hotovo!

    Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!