Výborný zákusok, aj na sviatočný stôl či akúkoľvek inú príležitosť „LINECKÉ ORECHOVÉ KOCKY“!

RECEPT

Výborný zákusok, aj na sviatočný stôl či akúkoľvek inú príležitosť "LINECKÉ ORECHOVÉ KOCKY"!
INGREDIENCIE na cesto
  • 450g hladká múka

  • 300g margarín

  • 150g práškový cukor

  • 1čl prášok do pečiva

  • 1čl vanilkový extrakt

  • 1 žĺtok

  • marhuľový džem na potretie

INGREDIENCIE na orechovú plnku
  • 350g mletých vlašských orechov

  • 150g maslo

  • 100g kryštálový cukor

  • 100g práškový cukor

  • 2,5dl horúca voda

  • 1bal. vanilínový cukor

  • 1čl škorica

  • rum

  • strúhaná kôra z citróna

POSTUP

  • Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme si cesto. Rozdelíme ho na 2 polovice. Každú si vyvaľkáme na plech(25x35), obe cesta pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10 - 12 minút. Po upečení si zrežeme okraje aby sme mali rovnako veľké pláty a jeden ešte horúci pokrájame na kocky(je treba ho krájať horúci, aby sa nelámal).

  • Na krém si zmiešame orechy s kryštálovým cukrom, kôrou z citróna, vanilkovým cukrom a škoricou. Zalejeme horúcou vodu, pridáme trochu rumu a zmiešame.

  • Maslo si vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme vychladnutú orechovú plnku a vymiešame do hladka.

  • Celý plát(nepokrájaný) si potrieme džemom. Na to rovnomerne natrieme orechovú plnku, poukladáme na vrch plát nakrájaný na kocky. Na každú kocku dáme trošku džemu a vtlačíme orech na ozdobu. Necháme aspoň 1-2h v chladničke a potom nakrájame. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: andi1976.gportal.hu