Výborný pudingový zákusok s kyslou smotanou, ktorý sa hodí na každú príležitosť „REZY MACOCHA“

RECEPT

Výborný pudingový zákusok s kyslou smotanou, ktorý sa hodí na každú príležitosť "REZY MACOCHA"

INGREDIENCIE cesto
  • 5 vajec

  • 250g cukor krupica

  • 250g polohrubá múka

  • 100ml vlažná voda

  • 100ml olej

  • 1bal. prášok do pečiva

  • 1pl kakao

INGREDIENCIE puding
  • 800ml mlieko

  • 2bal. vanilkový puding

  • 5pl cukor

INGREDIENCIE krém
  • 400ml kyslá smotana

  • 250ml smotana na šľahanie

  • 1bal. vanilínový cukor

  • čokoláda na ozdobu

POSTUP

  • Cesto - žĺtky s cukrom vyšľaháme do svetlej peny, pridáme vlažnú vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Plech() vystelieme papierom na pečenie, na dno plechu rovnomerne rozotrieme polovicu pripraveného cesta. Do druhej polovice cesta vmiešame lyžicu kakaa a rozotrieme na svetlé cesto.

  • Puding - z mlieka, cukru a pudingových práškov si uvaríme puding, ktorý navrstvíme na tmavé cesto a pomocou vidličky všetky tri "cestá" špirálovito premiešame.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút, po upečení necháme vychladnúť.

  • Krém - smotanu na šľahanie si vyšľaháme do tuha. Kyslú smotanu vymiešame s vanilínovým cukrom, zľahka vmiešame šľahačku a rozotrieme na vychladnutý koláč. Nakoniec posypeme strúhanou čokoládou.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!