Výborný orechový zákusok so žĺtkovým krémom a bielou čokoládou!

Sladké pokušenie, pre ktoré sa oplatí zhrešiť!

RECEPT

Výborný orechový zákusok so žĺtkovým krémom a bielou čokoládou!

Sladké pokušenie, pre ktoré sa oplatí zhrešiť!

INGREDIENCIE korpus
  • 5 bielkov

  • 150g mleté vlašské orechy

  • 5PL kryštálový cukor

  • 2PL polohrubá múka

  • štipka soli

INGREDIENCIE krém

  • 5 žĺtkov

  • 100g kryštálový cukor

  • 3PL mlieko

  • 200g maslo

  • 50g biela čokoláda

INGREDIENCIE poleva
  • 150g biela čokoláda

  • 2PL olej

  • 50g nasekané vlašské orechy na ozdobu

POSTUP

  • Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom na tuhý sneh. Vareškou zľahka vmiešame múku a nakoniec mleté orechy.

  • Plech(25x30) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Na krém si mixérom vyšľaháme žĺtky s cukrom, postupne k vyšľahaných žĺtkom za stáleho mixovanie pridávame mlieko. Zmes dáme nad paru a miešame kým zhustne. Odstavíme z ohňa, pridáme čokoládu a miešame, kým sa rozpustí. Necháme vychladnúť.

  • Maslo vyšľaháme do peny a postupne k nemu zašľaháme vychladnutý krém. Hotový krém natrieme na korpus a odložíme do chladničky.

  • Na polevu si roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli s 2PL oleja, necháme vychladnúť a rozotrieme na vrch koláča.

  • Koláč nakrájame na pásy, na stred každého pásu nasypeme orechy a nakoniec nakrájame.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@riucagatesteretetetraditionale