Výborný nepečený cheesecake s jemným kokosovým krémom!

Jednoduchý, chutný  koláčik s nádhernou vôňou kokosu!

RECEPT

Výborný nepečený cheesecake s jemným kokosovým krémom!

Jednoduchý, chutný  koláčik s nádhernou vôňou kokosu!

INGREDIENCIE korpus
  • 140g sušienky

  • 120g maslo

  • 3PL strúhaný kokos

INGREDIENCIE plnka
  • 200g strúhaný kokos

  • 200g kokosové mlieko

  • 250g mascarpone

  • 120ml rastlinné mlieko

  • 4 bielky

  • 3PL želatína

  • 4PL voda

  • 4PL strúhaný kokos na ozdobu + šušienky na ozdobu

POSTUP

  • V mixéri si sušienky rozmixujeme na jemno, pridáme k nim, premiešame. V hrnci rozpustíme maslo a pridáme k zmesi sušienok a kokosu, zmiešame a navrstvíme na dno a boky formy vystlanej papierom na pečenie.

  • Dáme aspoň na 30 minút do chladničky a pripravíme si krém.

  • Do pohára dáme 4PL studenej vody, pridáme želatínu, zmiešame a necháme napučať. Potom ju prelejeme do malého hrnca, na miernom ohni zahrejeme, kým sa úplne rozpustí.

  • Do hrnca nalejeme kokosové mlieko, rastlinné mlieko, pridáme mascarpone a kokos. Privedieme k varu a odstavíme zo sporáka. Pridáme rozpustenú želatínu a dobre premiešame, necháme vychladnúť.

  • Bielka s cukrom vyšľaháme a pridáme do vychladnutého kokosového krému. Hotový krém navrstvíme na korpus, zarovnáme a dáme na 2-3 hodiny do chladničky.

  • Pred podávaním posypeme strúhaným kokosom, môžeme aj rozdrvenými sušienkami.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!