Výborný makovo-vanilkový dezert s čokoládovou polevou!

Potešte seba a svojich blízkych týmto chutným koláčikom!

RECEPT

Výborný makovo-vanilkový dezert s čokoládovou polevou!

Potešte seba a svojich blízkych týmto chutným koláčikom!

INGREDIENCIE cesto
  • 8 bielok

  • 200g kryštálový cukor

  • 100g mak

  • 90g kokos

  • 3PL hladká múka

  • 1bal. prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE krém

  • 8 žĺtok

  • 180g kryštálový cukor

  • 600ml mlieko

  • 60g škrob

  • 1PL vanilková esencia

  • 100g maslo

  • 1 šálka uvarenej kávy

  • 20ks sušienky (bebe alebo iné)

INGREDIENCIE poleva
  • 200g horká čokoláda

  • 100ml smotana

POSTUP

  • Bielky so štipkou soli vyšľaháme, pridáme cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme mak, kokos, múku zmiešanú s práškom do pečiva a vareškou zľahka vmiešame.

  • Plech (25x33) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme cesto, zarovnáme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • KRÉM - vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, metličkou primiešame škrob, za stáleho miešania prilejeme mlieko. Zmes dáme na sporák a na miernom ohni uvaríme krém. Pridáme vanilkový extrakt a necháme 15 minút chladiť. Po 15 minútach pridáme na kocky nakrájané maslo a vymiešame na hladký krém.

  • Na upečené cesto natrieme žĺtkový krém, zarovnáme a na vrch naukladáme sušienky namočené v káve. Odložíme do chladničky.

  • Poleva - vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu so smotanou a polejeme na vrch koláča. Odložíme späť do chladničky na niekoľko hodín alebo do nasledujúceho dňa.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@bucatariaramonei