Výborný, lahodný, jemný koláčik! Pripravte tieto vynikajúce „vtáčie mlieko rezy“ a pochvala Vás neminie!

RECEPT

Výborný, lahodný, jemný koláčik! Pripravte tieto vynikajúce "vtáčie mlieko rezy" a pochvala Vás neminie!

INGREDIENCIE na cesto
  • 8 bielkov

  • 8PL kryštálový cukor

  • 8PL hladká múka

  • 1bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE na 1.krém

  • 400ml mlieko

  • 1pl kryštálový cukor

  • 8 žĺtkov

  • 5PL hladká múka

  • 2bal. vanilínový cukor

  • 250g maslo

  • 150g práškový cukor

INGREDIENCIE na 2.krém
  • 400ml smotana na šľahanie + 2 stužovače

  • kakao na posypanie

POSTUP

  • Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Vareškou k nim vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  • Plech (20x30) vystelieme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 175 stupňov približne 10-15minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Do hrnca dáme variť 300ml mlieka s 1pl cukru. Vo zvyšnom mlieku(100ml) rozmiešame žĺtky, múku, vanilínový cukor. Potom nalejeme zmes do horúceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.

  • Maslo s cukrom vyšľaháme do peny a postupne ho vmiešame do vychladnutého krému. Hotový krém natrieme na upečené cesto.

  • Smotanu so stužovačmi vyšľaháme a natrieme na pudingový krém. Nakoniec posypeme preosiatym kakaom a dáme aspoň na hodinu chladiť.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: nagyireceptje.hu