Výborný koláčik, ktorý u nás mizne zo stola rýchlosťou blesku „OPITÝ IZIDOR“,

Vynikajúci zákusok s bohatou orechovou plnkou a vôňou rumu!

RECEPT

Výborný koláčik, ktorý u nás mizne zo stola rýchlosťou blesku „OPITÝ IZIDOR“,

Vynikajúci zákusok s bohatou orechovou plnkou a vôňou rumu!

INGREDIENCIE cesto
  • 6 vajec

  • 220g maslo

  • 220g práškový cukor

  • 180g mleté vlašské orechy

  • 100g polohrubá múka

  • 1,5PL kakao

  • 1 bal. prášok do pečiva

  • džem na potretie

INGREDIENCIE orechová plnka
  • 200g mleté vlašské orechy

  • 4PL práškový cukor

  • 100ml rum

INGREDIENCIE maslová plnka
  • 4 vajcia

  • 300g maslo

  • 150g kryštálový cukor

  • 2PL kakao

INGREDIENCIE poleva
  • 200g čokoláda

  • 50g cera

POSTUP

  • Bielky vyšľaháme na sneh. Žĺtky s maslom a práškovým cukrom vymiešame do peny. Postupne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao, mleté orechy a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

  • Pripravené cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 20 minút. Po upečení necháme cesto vychladnúť a potrieme džemom.

  • Na orechovú plnku si zmiešame orechy s cukrom, rumom a navrstvíme na korpus potretý džemom.

  • Pripravíme si druhý krém. Vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou do hustej peny. Do vychladnutej zmesi pridáme kakao, zašľaháme zmäknuté maslo a hotový krém natrieme na orechovú plnku. Odložíme do chladničky.

  • Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s cerou, polejeme na vrch koláča a necháme stuhnúť.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!