Výborný koláč, ktorým nik nepohrdne a vhodný na každú príležitosť „kávovo-orechové rezy na oblátke“!

RECEPT

Výborný koláč, ktorým nik nepohrdne a vhodný na každú príležitosť "kávovo-orechové rezy na oblátke"!

INGREDIENCIE na cesto
  • tortové oblátky

  • 6 vajec

  • 250g cukor krupica

  • 200g mleté orechy

  • 5PL strúhanka

  • 3PL polohrubá múka

  • 1/2bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém

  • 300ml silnej čiernej kávy

  • 1 zlatý klas

  • 250g maslo

  • 150g práškový cukor

INGREDIENCIE na ozdobu
  • 100g nasekané vlašské orechy

  • 60g tmavá čokoláda

POSTUP

  • Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach pridávame cukor, vyšľaháme tuhý sneh, po jednom pridáme žĺtky, strúhanku, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a vareškou zľahka vmiešame mleté orechy.

  • Boky plechu(30s40) vymastíme olejom a vysypeme múkou. Na dno plechu naukladáme tortové oblátky(podľa potreby si ich narežeme), rozotrieme pripravené cesto a dáme piecť.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Pripravíme si plnku. Uvaríme silnú kávu a necháme vychladnúť. V časti rozmiešame zlatý klas a spolu so zvyšnou kávou uvaríme hustý krém.

  • Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, po častiach zašľaháme vychladnutý kávový krém(maslo aj krém musia mať rovnakú teplotu)

  • Na upečený vychladnutý koláč natrieme krém a vrch ozdobíme nasekanými orechmi a strúhanou čokoládou.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!