Výborný dezert, ktorý pripravíte raz-dva „lenivá medová torta so smotanou“!

Príprava jednoduchá a výsledok vynikajúci!

Recept na chutnú „lenivú“ medovo-orechovú tortu, ktorú si zamilujete!

RECEPT

Výborný dezert, ktorý pripravíte raz-dva "lenivá medová torta so smotanou"!

Príprava jednoduchá a výsledok vynikajúci!

INGREDIENCIE korpus
  • 210g hladkú múka

  • 100g krupicový cukor

  • 150g med

  • 100g mletých vlašských orechov

  • 3 vajcia

  • 1ČL jedlá sóda

  • štipka soli

INGREDIENCIE krém
  • 600g kyslá smotana

  • cukor podľa chuti

POSTUP

  • Med nalejeme do panvice. Pridáme jedlú sódu a varíme za stáleho miešania, kým spení. Miešame až pokým nezmizne pena a med skaramelizuje - výrazne stmavne. Vajcia s cukrom si vyšľaháme do peny. Pridáme k nim skaramelizovaný med, mleté orechy, štipku soli, preosiatu múku a zmiešame.

  • Pripravené cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 - 30 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.

  • Na krém zmiešame kyslú smotanu s cukrom podľa chuti.

  • Keď máme korpus vychladnutý, vrch korpusu zrežeme a rozmrvíme ho(odložíme bokom). Korpus si rozrežeme na tri časti.

  • Naplníme korpusy smotanovou plnkou, krémom potrieme aj vrch a boky torty a nakoniec posypeme rozdrveným cestom z odrezku. Necháme odležať v chladničke niekoľko hodín, najlepšie cez noc.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!