Výborné koláčiky na každú príležitosť „TARTALETKY plnené čokoládovo-karamelovou ganache“!

RECEPT

Výborné koláčiky na každú príležitosť "TARTALETKY plnené čokoládovo-karamelovou ganache"!

INGREDIENCIE cesto
  • 300g hladká múka

  • 180g maslo

  • 70g práškový cukor

  • 2 žĺtky

  • 1bal. vanilínový cukor

INGREDIENCIE  plnka
  • 80g kryštálový cukor

  • 150ml smotana na šľahanie

  • štipka soli

  • 20g maslo

  • 200g horká čokoláda

  • orechy na ozdobu

POSTUP

  • Cesto - suroviny zmiešame, rukami vypracujeme cesto, zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na hodinu do chladničky.

  • Po hodine cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme ho na hrúbku približne 0,5cm a vykrajovačkou(alebo pohárom) vykrojíme kolieska (musia byť o čosi väčšie ako je priemer formičky). Vykrojené kolieska rukou utlačíme do vymastených a múkou vysypaných formičiek. Cesto na dne formičky popicháme vidličkou.

  • Pripravené koláčiky poukladáme na plech a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť a potom opatrne vyklopíme.

  • Plnka - cukor so štipkou soli a maslom upálime na karamel, pridáme smotanu, privedieme k varu a miešame, kým sa cukor úplne rozpustí. Odstavíme, pridáme nalámanú čokoládu, necháme chvíľu postáť a vymiešame na hladkú zmes. Hotovou plnkou naplníme tartaletky a posypeme nasekanými orechmi.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!