Výborné koláčiky „mini záviny“ z tvarohového cesta s mierne kyslou čučoriedkovou plnkou, ktoré okamžite zmiznú zo stola!

Ideálne mini koláčiky ku dobrej káve!

RECEPT

Výborné koláčiky "mini záviny" z tvarohového cesta s mierne kyslou čučoriedkovou plnkou, ktoré okamžite zmiznú zo stola!

Ideálne mini koláčiky ku dobrej káve!

INGREDIENCIE cesto
  • 200g hladká múka

  • 180g jemný tvaroh

  • 90g maslo

  • 30g kryštálový cukor

  • 1 vajce

  • 1/2bal. vanilínový cukor

  • 1čl prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE plnka
  • 130g ríbezle (akékoľvek čerstvé alebo mrazené bobuľové ovocie)

  • 70g kryštálový cukor

  • 1čl škrob

POSTUP

  • V mise zmiešame múku, vanilínový cukor, prášok do pečiva a štipku soli. Pridáme maslo a rukami vypracujeme mrveničku. V druhej miske si vymiešame vidličkou tvaroh s vajcom a kryštálovým cukrom. Pridáme k mrveničke a vypracujeme cesto. Necháme odpočívať 30 minút v chladničke.

  • Plnka - do hrnca dáme čučoriedky, cukor a zahrievame. Za stáleho miešania privedieme k varu, povaríme 5 minút, pridáme škrob a povaríme ešte 2 - 3 minúty. Odstavíme zo sporáka a rozmixujeme tyčovým mixérom.

  • Odpočinuté cesto rozdelíme na 2 časti. Rozvaľkáme na obdĺžniky s hrúbkou asi 3mm, natrieme čučoriedkovú zmes a zrolujeme. Pripravené záviny dáme na 20 minút do chladničky.

  • Potom ich nakrájame, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: sovkusom.ru