Výborné koláčiky, ktoré zmiznú okamžite zo stola „orechové rožky“!

RECEPT

Výborné koláčiky, ktoré zmiznú okamžite zo stola "orechové rožky"!
INGREDIENCIE cesto
  • 500g hladká múka

  • 200g margarín

  • 80g bravčová masť

  • 100ml suché biele víno

  • štipka soli

INGREDIENCIE plnka
  • 200g orechy

  • 200g kryštálový cukor

  • 1dl voda

  • škorica, citrónová kôra

POSTUP

  • Do preosiatej múky pridáme margarín, bravčovú masť a rukami vypracujeme na strúhanku.

  • Pridáme štipku soli, prilejeme víno a vymiesime nie príliš tuhé cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a dáme odpočívať aspoň na 2h do chladničky.

  • Na plnku si zmiešame všetky suroviny dohromady.

  • Cesto vyberieme z chladničky, vyvaľkáme do kruhu a narežeme na trojuholníky. Na širšiu časť trojuholníka navrstvíme plnku a zvinieme do rolky(rožteka).

  • Pripravené koláčiky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200stupňov približne 20 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!