Výborné koláčiky, ktoré zmiznú okamžite zo stola „orechové rožky“!
Výborné koláčiky, ktoré zmiznú okamžite zo stola „orechové rožky“!
RECEPT
Výborné koláčiky, ktoré zmiznú okamžite zo stola "orechové rožky"!
INGREDIENCIE cesto
500g hladká múka
200g margarín
80g bravčová masť
100ml suché biele víno
štipka soli
INGREDIENCIE plnka
200g orechy
200g kryštálový cukor
1dl voda
škorica, citrónová kôra
POSTUP
Do preosiatej múky pridáme margarín, bravčovú masť a rukami vypracujeme na strúhanku.
Pridáme štipku soli, prilejeme víno a vymiesime nie príliš tuhé cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a dáme odpočívať aspoň na 2h do chladničky.
Na plnku si zmiešame všetky suroviny dohromady.
Cesto vyberieme z chladničky, vyvaľkáme do kruhu a narežeme na trojuholníky. Na širšiu časť trojuholníka navrstvíme plnku a zvinieme do rolky(rožteka).
Pripravené koláčiky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200stupňov približne 20 minút.
Leave A Comment