Výborné „jablkovo-škoricové koláčiky“, ktoré bleskovo zmiznú zo stola!
Výborné „jablkovo-škoricové koláčiky“, ktoré bleskovo zmiznú zo stola!
RECEPT
Výborné "jablkovo-škoricové koláčiky", ktoré bleskovo zmiznú zo stola!
INGREDIENCIE cesto
250g hladká múka
50g maslo
1 vajce
2PL kryštálový cukor
2PL mlieko
1 vanilínový cukor
1čl prášok do pečiva
štipka soli
INGREDIENCIE jablková plnka
2 veľké jablká
plátok masla
2PL kryštálový cukor
1čl mletá škorica
POSTUP
Očistené jablká nakrájame na malé kúsky. Na panvici roztopíme maslo pridáme jablká, posypeme cukrom, škoricou a chvíľku podusíme.
V mise si rozšľaháme vajíčko so štipkou soli a vanilínovým cukrom. K zmesi pridáme cukor, mlieko a rozpustené maslo. Nakoniec postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vypracujeme si mäkké cesto.
Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto a vykrojíme si kolieska. Na polovicu koliesok navrstvíme jablkovú plnku a koláčiky "zložíme"
Naplnené, pripravené koláčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Leave A Comment