Výborné „jablkovo-škoricové koláčiky“, ktoré bleskovo zmiznú zo stola!

RECEPT

Výborné "jablkovo-škoricové koláčiky", ktoré bleskovo zmiznú zo stola!
INGREDIENCIE cesto
  • 250g hladká múka

  • 50g maslo

  • 1 vajce

  • 2PL kryštálový cukor

  • 2PL mlieko

  • 1 vanilínový cukor

  • 1čl prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE jablková plnka
  • 2 veľké jablká

  • plátok masla

  • 2PL kryštálový cukor

  • 1čl mletá škorica

POSTUP

  • Očistené jablká nakrájame na malé kúsky. Na panvici roztopíme maslo pridáme jablká, posypeme cukrom, škoricou a chvíľku podusíme.

  • V mise si rozšľaháme vajíčko so štipkou soli a vanilínovým cukrom. K zmesi pridáme cukor, mlieko a rozpustené maslo. Nakoniec postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vypracujeme si mäkké cesto.

  • Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto a vykrojíme si kolieska. Na polovicu koliesok navrstvíme jablkovú plnku a koláčiky "zložíme"

  • Naplnené, pripravené koláčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!