Výborná sladko-kyslá kombinácia ríbezlí a snehovej perinky na jemnom korpuse!

Jednoduchý koláč, na ktorom si všetci pochutia!

RECEPT

Výborná sladko-kyslá kombinácia ríbezlí a snehovej perinky na jemnom korpuse!

Jednoduchý koláč, na ktorom si všetci pochutia!

INGREDIENCIE
  • 300g hladká múka

  • 150g maslo

  • 100g cukor krupica

  • 2 žĺtky

  • 1bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE plnka
  • 300g ríbezle

  • 1 vanilínový cukor

  • 2 hrste rozdrvených piškót

INGREDIENCIE sneh
  • 4 bielky

  • 130g cukor krupica

  • štipka soli

POSTUP

  • Maslo s cukrom vyšľaháme, pridáme žĺtky, múku zmiešanú s práškom do pečiva a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme 30min odpočívať v chladničke.

  • Formu(26cm) vystelieme papierom na pečenie(alebo vymastíme a vysypeme múkou), cesto natlačíme na dno a boky formy, popicháme vidličkou a dáme piecť. Pečieme pri teplote 170 stupňov 15 minút.

  • Plnka - ríbezle zmiešame s vanilínovým cukrom a rozdrvenými piškótami.

  • Sneh - bielky vyšľaháme so štipkou soli, postupne zašľaháme po častiach cukor, kým nám vznikne tuhý lesklý sneh.

  • Na predpečný koláč natrieme plnku z ríbezlí, na plnku rozotrieme sneh z bielkov, koláč vrátime späť do rúry, teplotu znížime na 120 stupňov a pečieme ďalej približne 20 - 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!