Voňavé koláčiky, ktorými nepohrdneme „škoricové slimáky s cukrovou polevou“!

RECEPT

Voňavé koláčiky, ktorými nepohrdneme "škoricové slimáky s cukrovou polevou"!
INGREDIENCIE na škoricové slimáky
  • 490g hladká múka

  • 7g sušené droždie

  • 2 vajcia

  • 1/2ČL soľ

  • 50g kr. cukor

  • 120ml teplá voda

  • 120ml mlieko

  • 60g maslo

  • na posýpku - 90g hnedý cukor + 1PL mletá škorica + 60g maslo

INGREDIENCIE na polevu
  • 100g práškový cukor

  • 1/2ČL vanilkový extrakt

  • 2 - 3PL mlieko

POSTUP

  • Do vlažnej vody dáme droždie a cukor, premiešame a počkáme pár minút, kým sa drožie napení..Do misky si preosejeme múku, pridáme kvások, mlieko, vajcia, soľ a maslo..Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste 1 hodinu kysnúť.

  • Vykysnuté cesto postláčame päsťou a dáme na pomúčenú dosku.

  • Pripravíme si posýpku. Na posýpku si zmiešame cukor s plnou lyžicou škorice.

  • Cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, potrieme mäkkým maslom a posypeme posýpkou. Opatrne zrolujeme a nakrájame na rovnaké kúsky.

  • Zapekaciu misu alebo hlboký plech vytrieme maslom a uložíme do nej hniezda, prikryjeme a necháme 1/2 hodiny podkysnúť.

  • Podkysnuté dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.

  • Polevu pripravíme zmiešaním cukru, mlieka a vanilkového extraktu. Pripravenou polevou polejeme ešte horúce slimáky.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!