Do vlažnej vody dáme droždie a cukor, premiešame a počkáme pár minút, kým sa drožie napení..Do misky si preosejeme múku, pridáme kvások, mlieko, vajcia, soľ a maslo..Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste 1 hodinu kysnúť.
Vykysnuté cesto postláčame päsťou a dáme na pomúčenú dosku.
Pripravíme si posýpku. Na posýpku si zmiešame cukor s plnou lyžicou škorice.
Cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, potrieme mäkkým maslom a posypeme posýpkou. Opatrne zrolujeme a nakrájame na rovnaké kúsky.
Zapekaciu misu alebo hlboký plech vytrieme maslom a uložíme do nej hniezda, prikryjeme a necháme 1/2 hodiny podkysnúť.
Podkysnuté dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.
Polevu pripravíme zmiešaním cukru, mlieka a vanilkového extraktu. Pripravenou polevou polejeme ešte horúce slimáky.
Leave A Comment