Vláčny, veľmi chutný koláč „REVANI“ s makom a šľahačkou!
Vláčny, veľmi chutný koláč „REVANI“ s makom a šľahačkou!
RECEPT
Vláčny, veľmi chutný koláč "REVANI" s makom a šľahačkou!
INGREDIENCIE cesto
4 vajcia
1 hrnčeky hladká múka
1 hrnček kryštálový cukor
1 hrnček olej
1 hrnček biely jogurt
1 hrnček krupica hrubá
1 hrnček mak
1bal. prášok do pečiva
1/2čl sóda bikarbóna
INGREDIENCIE sirup
3 hrnčeky vody
2 hrnčeky kryštálový cukor
citrónová šťava
INGREDIENCIE šľahačka
2bal. šľahačka v prášku
300ml mlieko
POSTUP
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, jogurt, mak, krupicu a mixérom zmiešame. Nakoniec do zmesi vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódu bikarbónu.
Formu (25x25) vymastíme, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 20 minút.
Sirup - do hrnca dáme variť vodu s cukrom, po zovretí povaríme 5 minút a pridáme šťavu z citróna.
Hotový koláč nakrájame, polejeme teplým sirupom a odložíme na 3 hodiny do chladničky.
Krém - šľahačku v prášku vyšľaháme s 300ml mlieka a natrieme na vychladnutý koláč.
Leave A Comment