Vláčny, veľmi chutný koláč „REVANI“ s makom a šľahačkou!

RECEPT

Vláčny, veľmi chutný koláč "REVANI" s makom a šľahačkou!

INGREDIENCIE cesto
  • 4 vajcia

  • 1 hrnčeky hladká múka

  • 1 hrnček kryštálový cukor

  • 1 hrnček olej

  • 1 hrnček biely jogurt

  • 1 hrnček krupica hrubá

  • 1 hrnček mak

  • 1bal. prášok do pečiva

  • 1/2čl sóda bikarbóna

INGREDIENCIE sirup
  • 3 hrnčeky vody

  • 2 hrnčeky kryštálový cukor

  • citrónová šťava

INGREDIENCIE šľahačka
  • 2bal. šľahačka v prášku

  • 300ml mlieko

POSTUP

  • Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, jogurt, mak, krupicu a mixérom zmiešame. Nakoniec do zmesi vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódu bikarbónu.

  • Formu (25x25) vymastíme, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 20 minút.

  • Sirup - do hrnca dáme variť vodu s cukrom, po zovretí povaríme 5 minút a pridáme šťavu z citróna.

  • Hotový koláč nakrájame, polejeme teplým sirupom a odložíme na 3 hodiny do chladničky.

  • Krém - šľahačku v prášku vyšľaháme s 300ml mlieka a natrieme na vychladnutý koláč.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!