Už na pohľad lákavý, vynikajúci čokoládový dezert „lava cake“!

Pripravte si tento fantastický čokoládový dezert, ktorý poteší Vaše chuťové poháriky!

RECEPT

Už na pohľad lákavý, vynikajúci čokoládový dezert „lava cake“!

Pripravte si tento fantastický čokoládový dezert, ktorý poteší Vaše chuťové poháriky!

INGREDIENCIE
  • 200g kvalitná čokoláda (nad 70%)

  • 140g maslo nakrájané na kocky

  • 60g hladká múka

  • 70g trstinový cukor

  • 4 vajcia

POSTUP

  • Maslom si vymastíme formu na muffiny alebo formičky(čo doma máme).

  • Čokoládu s maslom si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Dôkladne premiešame, odstavíme a za občasného miešania necháme trochu vychladnúť.

  • V mise si metličkou vyšľaháme vajíčka s cukrom. Pridáme k nim roztopenú čokoládu a dobre premiešame. Nakoniec pridáme preosiatu múku a zmiešame.

  • Pripravené cesto nalejeme do pripravených formičiek a poukladáme na plech.

  • Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 8 - 12 minút. Radšej kontrolujeme, koláčiky sa odlepujú od stien formičiek.

  • Po upečení ich vytiahneme a necháme minútu postáť. Potom ich opatrne vyklopíme na tanier, na ktorom ich budeme podávať.

  • Pred podávaním môžeme ozdobiť.

    Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!