Toto je jednoduchý, no pre nás dokonalý koláč, ktorý nás nikdy neomrzí „ŽĹTKOVÉ REZY“!
Pečieme ho na každé sviatky, oslavy či akékoľvek iné výnimočné príležitosti!

RECEPT

Toto je jednoduchý, no pre nás dokonalý koláč, ktorý nás nikdy neomrzí "ŽĹTKOVÉ REZY"!
Pečieme ho na každé sviatky, oslavy či akékoľvek iné výnimočné príležitosti!
INGREDIENCIE na cesto
  • 300g maslo

  • 200g polohrubá múka

  • 200g práškový cukor

  • 200g mleté vlašské orechy

  • 3 žĺtky

  • 5 bielkov + 100g práškový cukor

INGREDIENCIE
  • 7 žĺtkov

  • 350g práškový cukor

  • 1 vanilínový cukor

POSTUP

  • Maslo s cukrom si vymiešame na penu. Pridáme žĺtky, orechy a sneh z bielkov a cukru. Nakoniec zľahka primiešame múku.

  • Na vymastený a múkou vysypaný plech si natrieme rovnomerne pripravené cesto.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 - 25 minút.

  • Zatiaľ si pripravíme polevu.

  • Mixérom zmiešame žĺtky s cukrom a vanilkou.

  • Pripravenú polevu vylejeme a rovnomerne rozotrieme na horúci koláč a necháme stuhnúť.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!