Tento jedinečný zákusok sme si zamilovali na prvé ochutnanie!

Krehký koláč so smotanovým krémom, malinovým želé a snehovou perinkou „MALINOVÝ OBLÁČIK“!

RECEPT

Tento jedinečný zákusok sme si zamilovali na prvé ochutnanie!

Krehký koláč so smotanovým krémom, malinovým želé a snehovou perinkou "MALINOVÝ OBLÁČIK"!

INGREDIENCIE cesto
  • 180g hladká múka

  • 120g maslo

  • 45g kryštálový cukor

  • 4 žĺtky

  • 3/4čl prášok do pečiva

INGREDIENCIE malinová vrstva
  • 600g maliny (môžu byť aj mrazené)

  • 3bal. želé tortové červené

  • 750ml voda alebo malinová šťava

INGREDIENCIE krém
  • 500ml smotana na šľahanie

  • 250g mascarpone

  • 3pl práškový cukor

INGREDIENCIE sneh
  • 4 bielky

  • 150g cukor krupica

  • 1pl zemiakový škrob

POSTUP

  • Cesto - všetky suroviny dohromady zmiešame a rukami vypracujeme cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na 1h do chladničky. Plech(30x25) vystelieme papierom na pečenie, rukou ho poutláčame na dno plechu, husto popicháme vidličkou a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Malinové želé - tortové želé rozpustíme v horúcej vode alebo malinovej šťave(alebo zmiešaná voda s malinovou šťavou). Zmes privedieme k varu, necháme vychladnúť, pridáme maliny a navrstvíme na upečené, vychladnuté cesto.

  • Smotanový krém - smotanu na šľahanie vyšľaháme s mascarpone a práškovým cukrom a natrieme na malinové želé. Koláč odložíme do chladničky.

  • Snehová vrstva - bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, nakoniec primiešame zemiakový škrob. Na plech dáme papier na pečenie, rozotrieme sneh na veľkosť ako je koláč a dáme piecť. Pečieme pri teplote 140 stupňov približne 60 minút, potom pootvoríme dvierka rúry a necháme ešte 15 minút sušiť. Po vychladnutí nakrájame na štvorce a poukladáme na vrch koláča. Potom podľa štvorcov nakrájame koláč.

  • Hotový koláč odložíme na niekoľko hodín do chladničky.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: sovkusom.ru