„Tekvicovo-orechový koláč so smotanovou polevou“! Jednoduchý, nenáročný, chutný!

RECEPT

"Tekvicovo-orechový koláč so smotanovou polevou"! Jednoduchý, nenáročný, chutný!

INGREDIENCIE cesto
  • 4 vajcia

  • 300g tekvica hokkaido

  • 300g hladká múka

  • 200ml mlieko

  • 150g kryštálový cukor

  • 100ml olej

  • 1bal. prášok do pečiva

  • 1bal. vanilínový cukor

  • 2čl mletá škorica

  • 1čl muškátový oriešok

  • štipka soli

  • hrsť nasekaných vlašských orechov

INGREDIENCIE krém
  • 200g smotana na šľahanie

  • 120g kyslá smotana

  • 100g  práškový cukor

POSTUP

  • Vo vode uvaríme očistenú tekvicu do mäkka. Scedíme, rozmixujeme tyčovým mixérom na kašu a necháme vychladnúť.

  • V mise si zmiešame sypké suroviny - múku, cukor, prášok do pečiva, vanilínový cukor, škoricu, muškátový oriešok a štipku soli. V druhej miske zmiešame mlieko, vajcia a olej. Sypké suroviny pomaly primiešame do mliečnej zmesi a nakoniec vmiešame vychladnuté tekvicové pyré a nasekané vlašské orechy.

  • Plech vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35 - 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Krém - smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom, vmiešame kyslú smotanu a natrieme na vychladnutý koláč.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!