Príprava koláčika je nenáročná a celkom rýchla. Určite si ho zamilujete, ako pre prípravu, tak aj pre jeho skvelú chuť 😊
INGREDIENCIE
Na cesto budeme potrebovať:
300g polohrubá múka
140g kryštálový cukor
160g maslo
1 vajce
1ČL prášok do pečiva
Štipka soli
Na plnku potrebujeme:
3 jablká
40g kryštálový cukor – môžeme použiť trstinový
1ČL mletá škorica
2ČL kukuričný škrob
Citrónová šťava – voliteľná
Práškový cukor na posypanie
POSTUP
Tento koláč robievam do formy na tortu(24cm). Vymastím ju a vysypem múkou, ale môžeme použiť aj papier na pečenie.
Najskôr si ošúpeme jablká a nakrájame na malé kocky, nie väčšie ako 1cm alebo nahrubo nastrúhame. Do misy k nim prisypeme cukor, škrob a škoricu a všetko dobre premiešame. Necháme ich odstáť 30 minút.
Zatiaľ si pripravíme cesto. Múku spolu s kypriacim práškom preosejeme. Pridáme zvyšné suroviny a ručne miešame dovtedy, kým sa spoja a vzniknú nám malé kúsky, ako keď sa robí posýpka na koláč.
Približne 2/3 cesta z malých kúskov rovnomerne vysypeme do formy a mierne ho utlačíme. Na to nanesieme rovnomerne jablkovú plnku a nakoniec posypeme zvyšok cesta.
Pečieme v rúre na 180 stupňov približne 30 – 40 minút.
Upečený koláčik necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Leave A Comment