Jemný sypaný jablkový koláč.

RECEPT

Jemný sypaný jablkový koláč.

Príprava koláčika je nenáročná a celkom rýchla. Určite si ho zamilujete, ako pre prípravu, tak aj pre jeho skvelú chuť 😊

INGREDIENCIE
Na cesto budeme potrebovať:
  • 300g polohrubá múka

  • 140g kryštálový cukor

  • 160g maslo

  • 1 vajce

  • 1ČL prášok do pečiva

  • Štipka soli

Na plnku potrebujeme:
  • 3 jablká

  • 40g kryštálový cukor – môžeme použiť trstinový

  • 1ČL mletá škorica

  • 2ČL kukuričný škrob

  • Citrónová šťava – voliteľná

  • Práškový cukor na posypanie

POSTUP
  • Tento koláč robievam do formy na tortu(24cm). Vymastím ju a vysypem múkou, ale môžeme použiť aj papier na pečenie.

  • Najskôr si ošúpeme jablká a nakrájame na malé kocky, nie väčšie ako 1cm alebo nahrubo nastrúhame. Do misy k nim prisypeme cukor, škrob a škoricu a všetko dobre premiešame. Necháme ich odstáť 30 minút.

  • Zatiaľ si pripravíme cesto. Múku spolu s kypriacim práškom preosejeme. Pridáme zvyšné suroviny a ručne miešame dovtedy, kým sa spoja a vzniknú nám malé kúsky, ako keď sa robí posýpka na koláč.

  • Približne 2/3 cesta z malých kúskov rovnomerne vysypeme do formy a mierne ho utlačíme. Na to nanesieme rovnomerne jablkovú plnku a nakoniec posypeme zvyšok cesta.

  • Pečieme v rúre na 180 stupňov približne 30 – 40 minút.

    Upečený koláčik necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobru chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!