Šťavnatý zákusok, ktorý nechýba na vianočnom stole „PUNČOVÉ REZY“!

Výborný zákusok, ktorý neomrzí!

RECEPT

Šťavnatý zákusok, ktorý nechýba na vianočnom stole "PUNČOVÉ REZY"!

Výborný zákusok, ktorý neomrzí!

INGREDIENCIE   2 x korpus
  • 5 vajec

  • 3PL hladká múka

  • 3PL polohrubá múka

  • 6PL kryštálový cukor

  • 2PL olej

  • potravinárske farbivo

  • 300g džem

INGREDIENCIE  punčový rozvar

  • 200ml voda

  • 3čl kryštálový cukor

  • 150ml jahodový sirup

  • 70ml pomarančová šťava

  • 30ml rum

  • 1bal. zmes korenia na punč

INGREDIENCIE  poleva
  • 200g punčová poleva v prášku

  • 4PL voda

POSTUP

  • Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Po jednom prišľaháme žĺtky, olej a nakoniec zľahka vareškou vmiešame preosiatu hladkú aj polohrubú múku.

  • Plech(32x25) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme cesto, zarovnáme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 minút. Rovnako upečieme aj druhý korpus, len do cesta pridáme potravinárske farbivo. Necháme vychladnúť.

  • Punčový rozvar - do hrnca nalejeme vodu, pridáme zmes korenia na punč, cukor a privedieme k varu, povaríme 5 minút a odstavíme z ohňa. Prilejeme pomarančovú šťavu, rum, jahodový sirup, zmiešame a precedíme.

  • Z upečených korpusov stiahneme papier na pečenie a obidva prekrojíme na polovicu(vzniknú 4 pláty). Na spodnú(bielu) piškótu natrieme hrubšiu vrstvu džemu, priložíme ružovú piškótu, dobre polejeme punčovým rozvarom. Druhú ružovú piškótu potrieme džemom a priložíme ako tretí plát(džemovou stranou nadol) a polejeme punčovým rozvarom. Nakoniec potrieme džemom posledný(biely) korpus a priložíme ako štvrtý plát(džemom nadol).

  • Na pripravený koláč priložíme papier na pečenie, na koláč dáme druhý plech alebo dosku na krájanie a zaťažíme(mliekom, knihou). Odložíme na 12h do chladničky.

  • POLEVA - punčovú polevu vymiešame s vodou a rozotrieme(po 12h) na vrch koláča.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!