Starý, ale výborný recept na vynikajúci koláčik, ktorý je u nás veľmi obľúbený a nikdy neomrzí „orechovo-žĺtkové rezy“

RECEPT

Starý, ale výborný recept na vynikajúci koláčik, ktorý je u nás veľmi obľúbený a nikdy neomrzí "orechovo-žĺtkové rezy"
INGREDIENCIE na cesto
  • 300g maslo

  • 200g polohrubá múka

  • 200g práškový cukor

  • 200g mleté vlašské orechy

  • 3 žĺtky

  • 5 bielkov + 100g práškový cukor

INGREDIENCIE
  • 7 žĺtkov

  • 350g práškový cukor

  • 1 vanilínový cukor

POSTUP

  • Maslo s cukrom si vymiešame na penu. Pridáme žĺtky, orechy a sneh z bielkov a cukru. Nakoniec zľahka primiešame múku.

  • Na vymastený a múkou vysypaný plech si natrieme rovnomerne pripravené cesto.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 - 25 minút.

  • Zatiaľ si pripravíme polevu.

  • Mixérom zmiešame žĺtky s cukrom a vanilkou.

  • Pripravenú polevu vylejeme a rovnomerne rozotrieme na horúci koláč a necháme stuhnúť.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!