Spojenie jemného korpusu, lahodného vanilkového krému, višní a čokolády, to je výborná kombinácia chutí v tomto vynikajúcom zákusku „TOSCA“!

RECEPT

Spojenie jemného korpusu, lahodného vanilkového krému, višní a čokolády, to je výborná kombinácia chutí v tomto vynikajúcom zákusku "TOSCA"!

INGREDIENCIE cesto
  • 5 vajec

  • 100g kryštálový cukor

  • 170g polohrubá múka

  • 10g prášok do pečiva

  • 4pl mak

  • 1čl vanilkový extrakt

INGREDIENCIE krém
  • 4 vajcia

  • 200ml mlieko

  • 100g kukuričný škrob

  • 100g práškový cukor

  • 1čl vanilkový extrakt

  • 200g maslo

  • višňový džem

INGREDIENCIE
  • 100g čokoláda

  • 100g smotana na šľahanie

POSTUP

  • Cesto - žĺtky s cukrom a vanilkou vyšľaháme do peny, z bielkov vyšľaháme sneh. Vareškou vmiešame žĺtky do snehu, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec primiešame mak.

  • Formu (26x20) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto, zarovnáme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť a korpus pozdĺžne prerežeme.

  • Krém - mixérom vyšľaháme vajcia s vanilkou a škrobom, pridáme cukor, mlieko, prešľaháme a dáme variť. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do horúcej pridáme maslo a prešľaháme.

  • Čokoládová poleva - smotanu zohrejeme, do misy dáme nalámanú čokoládu, zalejeme horúcou smotanou a vymiešame do hladkej polevy.

  • Na spodný korpus natrieme krém, na krém dáme vrstvu džemu, prikryjeme druhým korpusom a na vrch natrieme čokoládovú polevu.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@reteteusoarecuralu