„Smotanovo-malinové rezy“! Spojenie jemného korpusu, lahodných krémov a bielej čokolády, to je výborná kombinácia v tomto jedinečnom dezerte, ktorý nás očaril na prvé ochutnanie!

RECEPT

"Smotanovo-malinové rezy"! Spojenie jemného korpusu, lahodných krémov a bielej čokolády, to je výborná kombinácia v tomto jedinečnom dezerte, ktorý nás očaril na prvé ochutnanie!

INGREDIENCIE cesto
  • 6 vajec

  • 6pl práškový cukor

  • 6pl hladká múka

  • 100ml voda

  • 80ml olej

  • 1 vanilínový cukor

  • 1/2bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE malinová vrstva
  • 600g maliny

  • 2pl kryštálový cukor

  • 2bal. malinový/jahodový puding

INGREDIENCIE krém
  • 1l mlieko

  • 3pl kryštálový cukor

  • 3bal. zlatý klas

  • 2bal. vanilínový cukor

  • 100g maslo

  • 400g kyslá smotana

  • 100ml smotana na šľahanie + 100g biela čokoláda

POSTUP

  • Vajcia s cukrom a vanilkou vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme olej, horúcu vodu a nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  • Plech(36x26) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 - 25 minút.

  • Malinová vrstva - do hrnca dáme maliny, pridáme vodu(asi 200ml), cukor a rozvaríme. V troche vody rozmiešame pudingy, nalejeme k malinovej zmesi a uvaríme puding. Hotový malinový krém natrieme na upečený, vychladnutý korpus a necháme vychladnúť.

  • Krém - z mlieka, cukru, vanilky a zlatých klasov uvaríme hustý krém, ešte do horúceho primiešame maslo a necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zašľaháme kyslú smotanu a natrieme na malinovú vrstvu.

  • V hrnci zohrejeme smotanu(pod bod varu), pridáme nalámanú čokoládu a miešame, aby sa čokoláda rozpustila. Polevu necháme trochu vychladnúť a vylejeme na vrch koláča. Hotový koláč odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!