Rýchle, jednoduché, výborné chrumkavé dobroty „karamelové šamrolky“!

RECEPT

Rýchle, jednoduché, výborné chrumkavé dobroty "karamelové šamrolky"!

INGREDIENCIE
  • 500g lístkové cesto

  • 1 plechovka karamelové salko

  • 200g maslo

  • vajíčko na potretie

POSTUP

  • Lístkové cesto si narežeme na 2cm prúžky, ktoré prerežeme na polovicu.

  • Formičky na trubičky potrieme tukom a navinieme na ne prúžky cesta.

  • Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Takto pripravené trubičky potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 - 20 minút.

  • Po upečení necháme vychladnúť.

  • Pripravíme si krém. Maslo vymiešame do peny. Po lyžiciach pridávame karamelové salko až vyšľaháme nadýchaný krém.

  • Pomocou cukrárskeho vrecka naplníme trubičky a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!