Sušienky rozdrvíme najemno, pridáme rozpustené maslo a dobre premiešame. Formu(24cm) vystelieme papierom a zmes utlačíme lyžicou/rukou na dno formy. Odložíme do chladničky aspoň na 30 minút.
Krém - do misky s vodou dáme želatínu a necháme napučať. Do misy dáme ricottu, mascarpone, cukor, šťavu a kôru z citrónov a dobre vyšľaháme. Smotanu nalejeme do hrnca, zohrejeme pod bod varu, odstavíme a vmiešame vyžmýkanú želatínu, tak aby sa rozpustila. K smotane pridáme trochu krému, dobre premiešame a potom zmes vmiešame k zvyšnému krému. Hotový krém navrstvíme na sušienkový korpus a odložíme do chladničky na 2 hodiny.
Poleva - do hrnca dáme vodu, citrónovú šťavu, škrob, cukor a za stáleho miešania privedieme k varu. Povaríme 4 minúty, pridáme potravinársku farbu a za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutú polevu nalejeme na vrch koláča, uhladíme a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny.
Leave A Comment