Raz-dva pripravený, chutný „strúhaný jablkový koláč“!

RECEPT

Raz-dva pripravený, chutný "strúhaný jablkový koláč"!

INGREDIENCIE cesto
  • 1 vajce

  • 380g hladká múka

  • 100g maslo

  • 50ml voda

  • 2pl med

  • 1pl(zarovnaná) prášok do pečiva

  • 1čl mletá škorica

  • štipka soli

INGREDIENCIE plnka
  • 1kg jablká

  • 100ml voda

  • šťava z 1 citróna

  • 3pl kryštálový cukor

  • 3pl strúhanka

  • 1čl mletá škorica

POSTUP

  • Plnka - do hrnca dáme citrónovú šťavu s vodou, pridáme jablká nakrájané na kocky a dusíme pod pokrievkou 10 minút. Scedíme, necháme vychladnúť a pridáme cukor, škoricu a strúhanku.

  • Múku preosejeme, zmiešame s ostatnými surovinami a rukami vypracujeme cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.

  • Formu(30cm) vymastíme, vysypeme strúhankou a na dno formy nastrúhame dve tretiny odpočinutého cesta. Cesto rovnomerne utlačíme, tak aby pokrývalo dno aj boky formy, navrstvíme vychladnutú jablkovú plnku a na vrch nastrúhame zvyšnú tretinu cesta(neutláčame).

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 45 - 50 minút, po upečení necháme vychladnúť.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!