Pre milovníkov lahodných dezertov „TORTA KARPATKA“!

Vyzerá nádherne, príprava je jednoduchá a chuť famózna!

RECEPT

Pre milovníkov lahodných dezertov "TORTA KARPATKA"!

Vyzerá nádherne, príprava je jednoduchá a chuť famózna!

INGREDIENCIE cesto
  • 4 vajcia (väčsie)

  • 150g hladká múka

  • 100ml mlieko

  • 100ml voda

  • 80g maslo

  • 1/2bal. prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE krém
  • 700ml mlieko

  • 150g práškový cukor

  • 80g hladká múka

  • 80g škrob

  • 2 vaječné žĺtky

  • 1 vanilínový cukor

  • 1 vanilkový lusk

  • 200g maslo

POSTUP

  • Do hrnca dáme variť vodu, mlieko, štipku soli a maslo. Po rozpustení masla stiahneme plameň, vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a odpaľujeme pokiaľ sa cesto neodlepuje od hrnca.

  • Cesto preložíme do mixéra, necháme mierne vychladnúť a po jednom zašľaháme vajcia.

  • Cesto rozdelíme na 2 časti. Na podnos z tortovej formy dáme papier na pečenie a rozotrieme prvú polovicu cesta. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov približne 25 minút. Rovnako upečieme aj druhé cesto. Počas pečenie neotvárame rúru.

  • Krém - vo väčšom hrnčeku zmiešame 200ml mlieka, hladkú múku, škrob, žĺtky, cukor, vanilku. Zvyšné mlieko dáme variť, pridáme dužinu z vanilkového lusku, po zovretí pridáme pripravenú zmes a uvaríme hustý krém. Odstavíme z ohňa, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.

  • Maslo izbovej teploty vymiešame do hladka a po lyžiciach zašľaháme vychladnutý krém.

  • Na upečené (vychladnuté) cesto natrieme pripravený krém, poukladáme ovocie, zakryjeme druhým cestom, jemne pritlačíme a odložíme na 2 hodiny do chladničky.

  • Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

    Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!