„Orechové LASKONKY so žĺtkovým krémom“! Krehké zákusky, ktorým sa jednoducho nedá odolať!

Príprava nie je taká zložitá a chutia vynikajúco!

RECEPT

"Orechové LASKONKY so žĺtkovým krémom"! Krehké zákusky, ktorým sa jednoducho nedá odolať!

Príprava nie je taká zložitá a chutia vynikajúco!

INGREDIENCIE laskonky
  • 6 bielkov

  • 320g kryštálový cukor

  • 160g mleté vlašské orechy

INGREDIENCIE krém
  • 250g maslo (izbovej teploty)

  • 150g práškový cukor

  • 5 žĺtok

  • 1 vajce

  • 1 vanilkový cukor

POSTUP

  • Nad parou si vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom do tuhej lesklej peny. Zľahka primiešame mleté vlašské orechy.

  • Pomocou formy na laskonky nanesieme cesto na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Pečieme pri teplote 120 stupňov 15 minút. Potom stiahneme teplotu na 90 stupňov a sušíme približne 30-40 minút.

  • Pripravíme krém. Nad parou si vyšľaháme žĺtky, vajce, cukor a vanilkový cukor. Necháme vychladnúť.

  • Maslo izbovej teploty si vyšľaháme. Do vyšľahaného masla pridávame po častiach vychladnutú pripravenú zmes.

  • Cukrárskym vreckom nanesieme krém a zlepíme laskonky k sebe.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!