Obľúbený zákusok, ktorý sa rozplýva na jazyku „RAFFAELLO REZY“!
Obľúbený zákusok, ktorý sa rozplýva na jazyku „RAFFAELLO REZY“!
RECEPT
Obľúbený zákusok, ktorý sa rozplýva na jazyku „RAFFAELLO REZY“!
INGREDIENCIE cesto
6 bielok
200g práškový cukor
100g hladká múka
100g strúhaný kokos
INGREDIENCIE krém
400ml mlieko
300g práškový cukor
250g maslo
6 žĺtok
1 vanilkový puding
kokos na posypanie
POSTUP
V mise si vyšľaháme bielky, postupne zašľahávame cukor, kým nám vznikne tuhý lesklý sneh.
V druhej mise zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva so strúhaným kokosom a pomocou špachtle zapracujeme do vyšľahaného snehu.
Pripravené cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie, urovnáme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.
Zatiaľ si pripravíme krém. V mise zmiešame žĺtky, puding, práškový cukor a 100ml mlieka.
Zvyšné mlieko nalejeme do hrnca a privediem k varu, vmiešame do neho pudingovú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Odstavíme, zakryjeme potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila koža a necháme vychladnúť.
Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny, pridáme k nemu vychladnutý puding a šľaháme, kým nám vznikne hladká, nadýchaná zmes.
Pripravený krém navrstvíme na upečený, vychladnutý korpus , zarovnáme a posypeme kokosom. Hotový koláč odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny, najlepšie cez noc.
Leave A Comment